• Kunderne har stadig stigende krav til service og samlede løsninger.

Telekom

Siden 1999 har vi målt kundetilfredsheden i telebranchen. Målingerne dækker bredbånd, mobiloperatører, digital-tv og siden 2014 har undersøgelsen også omfattet streamingtjenester. Gennem årene har vi fulgt udviklingen af ​​kundernes stadig stigende krav til service og samlede løsninger.

Telekom: Danskerne er tilfredse med deres mobilselskab, men bredbånds- og TV-udbyderne halter bagefter…

EPSI Rating præsenterer årets branchestudie for telekom. Vi stiller skarpt på relevante resultater for både mobilselskaber, bredbåndsleverandører, TV-udbydere og streaming.

Højest loyalitet hos streamingudbydere

Den overordnede kundetilfredshed for mobil, bredbånd, tv og streaming er stigende fra sidste år. Når man ser på hvilke kunder der stadig forventer at være kunde om 1 år, så er det streamingudbyderne som har de mest loyale kunde. Mobilselskaberne er næst i rækken på loyale kunder, dog er der mindre forskel på loyaliteten på mobil og bredbånd i år, sammenlignet med sidste år.

Tilfredsheden viser en stigende tendens

Det faldende niveau i kundetilfredsheden, man kunne se sidste år, er i år blevet erstattet med en stigende tendens. Herunder oplever TV-udbyderne den største stigning på 2,3 indekspoint, efterfulgt af bredbåndsleverandører der stiger 1,9 indekspoint på kundetilfredsheden.

Mobil: CallMe stiger markant på kundetilfredsheden

De små selskaber vinder på kundetilfredshed

De øvrige mobilselskaber vinder igen i år i årets branchestudie på mobilselskaber. CBB løber med 2. pladsen med en kundetilfredshed på 79,0 efterfulgt af CallMe, som er dette års højdespringer med den største positive udvikling på +9,4 indekspoint fra sidste års bundplads til dette års 3. plads.

Det er dog ikke kun top 3, der har oplevet en stigning i kundetilfredsheden. Brancheniveauet er steget med 0,5 indekspoint og der ses generelt, en stigende tendens i kundetilfredsheden for mobilselskaberne. 5 ud af 9 selskaber stiger i dette års måling, heriblandt Telenor med +4,4 indekspoint.

Enkelte selskaber har oplevet fald siden sidste år, bl.a. er kundetilfredsheden hos Telmore, Oister, Telia og 3, faldet. Den største negative udvikling ses hos Oister med -3,5 indekspoint fra 2022, efterfulgt af Telmore der falder med -1,9 indekspoint.

Danskere, der enten streamer eller har tv-pakke, er mest tilfredse

Igen år er det tydeligt, at langt færre abonnerer på en TV-pakke uden streaming. Kun 15% abonnerer udelukkende på en TV-pakke, hvorimod andelen af kunder med streaming stiger 6 procentpoint til 46%. Danskerne bevæger sig længere væk fra kun at have abonnement på TV-pakke og mere mod at abonnere på streaming eller multichannel.

Andelen af multichannel kunder falder med -3,2%-point, men kundetilfredsheden for multichannel kunder stiger på TV med 2,8 indekspoint og på streaming med 2,0 indekspoint.

Indsigter fra 2023-resultatet for bredbånd

EPSI’s rapport stiller blandt andet skarpt på følgende indsigter:

  • Kundetilfredsheden for bredbånds-udbydere stiger i år med 1,9 indekspoint til 68,7, hvilket er det højeste niveau siden 2019.
  • Variationen i kundetilfredsheden for bredbåndsudbydere er en del større i år sammenlignet med sidste år. Den spænder i år mellem 56,2 og 77,8.
  • Blandt årets højdespringere finder vi Telenor og Fibia som stiger med hhv. 4,7 og 3,3 indekspoint.

OM STUDIET

Undersøgelsen af kundetilfredsheden i den danske telekom-sektor (mobil, tv, streaming, bredbånd) er baseret på 1.004 interviews med danske privatkunder. Interviewene er gennemført i perioden 22. til 29. september 2023 af Norstat Danmark for EPSI Rating Danmark. Respondenterne i undersøgelsen af privatkunder er danskere i alderen 18-79 år.
Tilsvarende undersøgelser er gennemført i Sverige, Finland og Norge.

For mere information om studiet kontakt:

Sofie Breum, Country Manager
sofie.breum@epsi-denmark.org
Telefon: +45 28 49 74 28

Om branchestudierne

Førende aktører (målt på markedsandele) i branchen er altid inkluderet i studiet, mens mindre spillere i branchen inkluderes hvis vi har statistisk belæg for at rapportere resultater.

Virksomheder med mindre markedsandele kan ved tilmelding til deltagelse i rapporten sikre sig, at vi får indsamlet tilstrækkeligt mange interviews til at kunne offentliggøre resultaterne. Det betyder dog ikke, at virksomhederne selv kan vælge, hvem vi kontakter. Vores dataindsamlingsprocedurer er strikse og afviger ikke fra principper om repræsentativitet.

Den årlige undersøgelse gennemføres fra august til september i form af telefoninterviews.
EPSI Rating er uafhængige i studiet og kundetilfredsheden i branchen offentliggøres i efteråret.

De komplette brancherapporter er ikke offentligt tilgængelige, men leveres som en omfattende præsentation til de kunder, der har bestilt rapporten. Den indeholder klare oplysninger om kundesegmenter og branchespecifikke problemer.

vil du vide mere?

Kontakt Sofie Breum for mere information,
sofie.breum@epsi-denmark.org

74,7

Mobiloperatører 2023

68,7

Bredbåndsleverandører 2023

65,2

TV-udbydere 2023

72,7

Streaming-udbydere 2023